Luchthavens Portugal

Vliegticket boeken

Wanneer u een particuliere vakantiewoning huurt, wilt u misschien ook zelf uw vliegreis naar Portugal boeken. Deze pagina biedt informatie over de luchthavens en de mogelijkheden voor aansluitend vervoer.
Wilt u voordelig vliegen? Boek uw vliegtickets dan ruim van te voren.

LET OP: Vanwege corona maatregelen kan onderstaande informatie mogelijk (tijdelijk) onjuist zijn!

Vliegen naar Lissabon

Luchthaven Aeroporto Portela de Sacavem ligt ongeveer 7 km vanaf het centrum van Lissabon. Vanaf Schiphol Amsterdam zijn er diverse mogelijkheden om direct naar Lissabon te vliegen. KLM, Transavia, TAP en Easyjet vliegen (bijna) dagelijks direct naar Lissabon. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Lissabon.
LET OP: Vliegt u met een prijsvechter, dan vertrekt u vanaf Terminal 2, waar u met de shuttlebus naar toe wordt gebracht.

Vanaf de luchthaven is er (sinds 2013) een directe metroverbinding met het centrum van Lissabon. Er rijdt ook een Aerobus direct van de luchthaven naar de binnenstad (duur ongeveer 20 minuten). In de stad zelf kunt wel u heel makkelijk gebruik maken van de metro. Uiteraard bieden alle bekende autoverhuur­bedrijven auto's aan voor de verhuur op de luchthaven van Lissabon.

Wilt u per openbaar vervoer verder reizen in Portugal, dan kan dat met de trein vanaf treinstation Oriente, dat u vanaf de luchthaven met bus of taxi kunt bereiken. Een andere mogelijkheid is om met de bus verder te reizen; u kunt een taxi nemen naar het busstation.

Vliegen naar Porto

Luchthaven Francisco Sa Carneiro is de 2e grote luchthaven in Portugal.
Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt Transavia enkele keren per week en de TAP één keer per dag naar Porto. Daarnaast vliegt Ryanair vanaf Eindhoven, Maastricht en Brussel direct naar Porto.

De luchthaven van Porto ligt 30 autominuten van het centrum.
De binnenstad is prima bereikbaar met de metro (Lijn E). De metrohalte (begin- en eindpunt) op de luchthaven ligt direct voor het luchthaven­gebouw en in circa 35 minuten bent u in het centrum. U kunt kaartjes kopen bij een van automaten in de hal bij de roltrappen naar het perron.
Op de luchthaven van Porto bieden diverse autoverhuur­bedrijven ook verhuur van auto's aan. Onder andere Hertz, Sixt en Sunny cars.

Wilt u per openbaar vervoer verder reizen in Portugal, dan kan dat met de trein vanaf treinstation Campanhã, dat u vanaf de luchthaven met de metro zonder overstappen kunt bereiken. Ook Porto biedt de mogelijkheid om met de bus verder te reizen; vanaf de metro is het wel een stukje lopen naar het busstation.

Vliegen naar Faro

Faro heeft het internationale vliegveld Aeroporto de Faro.
Vanaf Schiphol Amsterdam is het mogelijk om met Transavia direct naar Faro te vliegen. Ook vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegt Transavia een aantal keer per week direct naar Faro. Ryanair biedt vluchten naar Faro aan vanaf Eindhoven, Maastricht en Brussel.

Vanaf de luchthaven rijden er bussen (elk half uur) naar het centrum van Faro of het busstation. In het hoogseizoen zijn er ook shuttlebussen. Vanaf het busstation in het centrum kunt u naar alle plaatsen langs de kust van de Algarve. Uiteraard zijn hier ook weer vele mogelijkheden tot het huren van een auto.